Mikulov chystá další dostaveníčko gourmetů

Oslavou kvalitních moravských pokrmů a jejich snoubení se skvělými moravskými víny je již tradiční Mikulovský gourmetský festival (Mikulov Gourmet Festival), který se v tomto malebném vinařském městě uskuteční letos od čtvrtého do sedmého června již pošesté.

Podávaná jídla budou letos připomínkou napoleonských válek na Moravě.
Napoleon sám v Mikulově pobýval v prosinci 1805 při přípravě mírové smlouvy
po slavné bitvě u Slavkova. V salonku mikulovského zámku společně
s vyjednavači poobědval své oblíbené jídlo kohouta na víně. Také jeho vojáci po
vítězné bitvě slavili a plnými doušky si užívali dary Jižní Moravy.
Připravovaná menu jsou proto inspirována kuchyní zemí, jejichž vojska se zúčastnila (Francie, Rakousko a Rusko).
Ve vyhlášených restauracích mikulovských restauracích budou servírovat lahůdky, které připraví špičkoví kuchaři z národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR Jan Horký, Martin Svatek, Miroslav Husák, Petr Vlásek, Jaroslav Kozdělka, Patrik Bečvář a Radek David. Novinkou letošního ročníku bude rozšíření počtu degustačních míst na sedm – k hotelu Marcinčák, hotelu Maroli, Zámecké restauraci, rybí restauraci U lomu Mariánský mlýn a restauraci Aquarium Relax letos přibudou ještě restaurace Sojka a restaurace na Kozím hrádku.
Posledně jmenovaný restaurant bude vytvořen speciálně pro hosty festivalu na Kozím vrchu, kterému od 15. století vévodí dvoupatrová dělostřelecká věž s ochozem. Toto pozdně gotické předsunuté opevnění s výhledem na celý Mikulov představí úžasnou scenérii města.
Další informace o 6. ročníku Mikulov Gourmet Festivalu najdete na stránkách www.mgfest.cz .