SlowFood-CE

Projekt podpořený v rámci programu Interreg Central Europe (CE936) se zaměřuje na rozvoj kulturního dědictví regionální gastronomie a kulinářství v zapojených místech s důrazem na trvale udržitelný rozvoj a zvýšení místní sounáležitosti s regionem.

Projektoví partneři:

Slow Food – Lead Partner
Cittá di Venezia
Univerzitá degli Studi di Scienze Gastronomiche
Dubrovačka Razvojna Agencija DURA D.O.O.
Udruga Kinookus
Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava, z.s.p.o.
Slow Food Brno
Gmina Miejska Kraków – Urzad Miasta Krakowa
Slow Food Polska
Kecskemét Megyei Jogú Város Onkormányzata
Kiskunsági Hagyományorzo, Kézmuves és Turisztikai Egyesulet Convivium Kiskunság
 

  • Lokální potraviny a gastronomické dědictví se šíří díky projektu EU vedeným Slow Food

    Chorvatsko, Česká republika, Maďarsko, Itálie a Polsko podniknou společné kroky v rámci projektu EU “Slow Food Central Europe”.

    24.9.2018 více
  • Projekt Slow Food-CE v červnu završil první rok realizace

    Mezinárodní projekt Slow Food-CE oslavil v červnu své první narozeniny.  Rok, během kterého se podařilo stanovit přesný harmonogram realizace, definovat cíle a prostředky a připravit cestu k dokončení projektových aktivit v roce 2020.

     

    3.9.2018 více
  • Videorozhovory z mapování gastronomického dědictví města Brna

    CCRJM ve spolupráci se SlowFoodBrno se v rámci projektu SlowFood-CE prostřednictvím výzkumu snažila identifikovat a zdokumentovat gastronomické kulturní dědictví svého města a regionu. Druhá část mapování byla realizována pomocí videorozhovorů.

    31.8.2018 více
  • Zpráva z mapování gastronomického kulturního dědictví Brna

    CCRJM ve spolupráci se SlowFoodBrno se v rámci projektu SlowFood-CE prostřednictvím výzkumu snažila identifikovat a zdokumentovat gastronomické kulturní dědictví svého města a regionu. Specifickým cílem průzkumu bylo zmapovat historický vývoj a současnost místního potravinového systému od výroby až po spotřebu a jemu odpovídající ekonomické a společenské prostředí.

    16.7.2018 více
  • Aktivity projektu Slow Food-CE v pěti středoevropských městech jsou v plném běhu

     V pěti zúčastněných evropských městech (Brně, Dubrovníku, Kecskemétu, Krakově a Benátkách) byly vytvořeny místní pracovní skupiny s cílem tvořit synergie mezi místními aktéry (výrobci, maloobchodníky, neziskovými organizacemi a činiteli v sektoru kultury) a identifikovat a propagovat tradiční potraviny a místní produkty jako nehmotné kulturní dědictví.

    28.5.2018 více
  • Pozvánka na setkání pracovní skupiny SlowFood-CE 25. 4. 2018

    Dovolte nám pozvat Vás jménem Centrály cestovního ruchu – Jižní Morava, z.s.p.o. a Slow Food Brno na setkání pracovní skupiny při projektu Slow Food - CE. Dozvíte se o dalším postupu v mapování gastronomického dědictví města Brna a regionu Jižní Moravy, představíme si principy Slow Food a nástroje na mapování a zachování gastronomického dědictví.

    17.4.2018 více