SlowFood-CE

Projekt podpořený v rámci programu Interreg Central Europe (CE936) se zaměřuje na rozvoj kulturního dědictví regionální gastronomie a kulinářství v zapojených místech s důrazem na trvale udržitelný rozvoj a zvýšení místní sounáležitosti s regionem.

Projektoví partneři:

Slow Food – Lead Partner
Cittá di Venezia
Univerzitá degli Studi di Scienze Gastronomiche
Dubrovačka Razvojna Agencija DURA D.O.O.
Udruga Kinookus
Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava, z.s.p.o.
Slow Food Brno
Gmina Miejska Kraków – Urzad Miasta Krakowa
Slow Food Polska
Kecskemét Megyei Jogú Város Onkormányzata
Kiskunsági Hagyományorzo, Kézmuves és Turisztikai Egyesulet Convivium Kiskunság
 

  • Stručný průvodce smyslovým učením

    Materiál pro školy vytvořený v rámci pilotních aktivit projektu. Smysly hrají v našich každodenních životech zásadní roli. Tato role má klíčový vliv na to, jak se rozhodujeme a jak žijeme. Přípravili jsme manuál, takového rádce pro školy, jak učit děti pracovat se svými smysly. Rozvíjet je a využívat naplno zrak, čich, hmat, chuť a sluch.

    14.7.2019 více
  • Platforma Food Paths Network

    Prostřednictvím informačního portálu Food Paths Network (FPN) https://foodpathsnetwork.slowfood.com/#, vytvořenou díky projektu Slow Food-CE, chce hnutí Slow Food ukázat a sdílet společné postupy na poznávání, zlepšování a propagaci místního gastronomického kulturního dědictví. FPN nabízí městům kdekoli v Evropě vytvořit vlastní postupy.

     

    28.5.2019 více
  • V Brně proběhne seminář na téma zapojení místních aktérů do propagace gastronomického dědictví

    V rámci projektu Slow Food Central Europe financovaného z programu Interreg Central Europe proběhne v Brně seminář na téma zapojování místních aktérů do propagace gastronomického dědictví. Seminář se uskuteční ve čtvrtek, 7. března 2019 od 9 do 11 hodin v sále Nadace Partnerství na ulici Údolní 33.

    26.2.2019 více
  • Nástroje na valorizaci gastronomického kulturního dědictví

    Projektovými partnery byly vytvořeny nástroje na valorizaci gastronomického dědictví.

    7.1.2019 více
  • Zapojte se do katalogu farmářů a výrobců potravin z jižní Moravy

    Centrála cestovního ruchu-jižní Morava, z.s.p.o. se SlowFood Brno připravuje v rámci projektu Slow Food - Central Europe online a tištěný katalog farmářů a řemeslníků, kteří produkují kvalitní zemědělské produkty a tradiční potraviny na území Jižní Moravy. V katalogu budou uvedeny kontakty na dodavatele a přehled jeho nabídky produktů.


  • Pozvánka na 3. setkání pracovní skupiny

    Dovolte nám pozvat Vás jménem Centrály cestovního ruchu – Jižní Morava, z.s.p.o. a organizace Slow Food Brno na setkání pracovní skupiny při projektu Slow Food CE.

    Tentokrát bychom Vás rádi seznámili s výsledky dosavadního počínaní a představili hlavní aktivity projektu, tzv. pilotní akce, které plánujeme realizovat především v následujícím roce. 

    19.11.2018 více
1 2 3 Další